Posty

Wyświetlanie postów z lipiec, 2016

Letnia sałatka z homarem, grejpfrutem i awokado. Gardens by the Bay w Singapurze.

Obraz
Znów pakujemy walizki, tym razem do Japonii. Bardzo ekscytuje nas ta podróż, choć jeszcze nie zdołaliśmy opisać naszych wspomnień z zimowego wyjazdu do Singapuru i Kambodży, zwłaszcza  Angkoru...o starszych nie wspomnę. Do tego setki zdjęć ptaków z wiosennego lasu, w którym spędzaliśmy każdą wolną chwilę w czasie weekendów. Kiedy my to ogarniemy ;) ? Dziś na blogu krótkie wspomnienia z  niezwykłego ogrodu, do których serwujemy  sałatkę idealną na letnie popołudnie, gdy można usiąść na świeżym powietrzu przy kieliszku białego wina. Pomysł pochodzi  z ciekawego bloga "Williams - Sonoma Taste".Używamy tu ugotowanego homara, bo taki udało nam się kupić w jednym z popularnych, sieciowych sklepów. Zatem do dzieła. Letnia sałatka z homarem, grejpfrutem i awokado Składniki (na 2 porcje):

1 ugotowany homar
1 czerwony grejpfrut
pół awokado
garść roszponki

winegret:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 szalotki, posiekanej drobno
1/2-1 łyżeczki płynnego miodu
 sól, pieprz,

Wykonanie:
Przygo…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...