Posty

Wyświetlanie postów z październik, 2016

W japońskich ogrodach. Kulinarnie - chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni.

Obraz
Dziś w październikowej Piekarni Amber moja propozycja chleba. Dziękuję Amber za zaproszenie. Bardzo lubię wspólne pieczenie, bo oprócz dobrej energii, która towarzyszy naszemu przedsięwzięciu, wiele się uczę i próbuję wypieków, o których istnieniu często nie wiedziałam. To bardzo inspirujące zajęcie, które wzbogaca również mój dom w nowe smakowe doświadczenia. Do październikowego pieczenia wybrałam chleb, który bardzo lubię. Prosty i wdzięczny, bo zawsze się udaje pod warunkiem posiadania aktywnego zakwasu. Pierwotny przepis pochodzi z bloga Wisly -Zapach Chleba, ale z czasem ewoluował i u mnie ostatecznie przyjął taką postać jak poniżej. Najczęściej piekę go z pestkami słonecznika, ale sezon dyniowy natchnął mnie do zmiany. Po upieczeniu chleba zapraszam Was do odpoczynku w japońskich ogrodach. Bardzo za nimi tęsknię i marzę, żeby zobaczyć je jesienią :)

CHLEB PYTLOWY NA ZAKWASIE Z PESTKAMI DYNI


Składniki
proporcje na dwie nieduże keksówki o wymiarach ok. 24 cm x 11 cm (mierzone u góry…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...