≡
Strona Główna
O nas
Kontakt
W podróży
W kuchni
Wsród ptaków
Rekomendacje
Zatrzymane chwile
Wiosna się zaczyna...
marca 13, 2014
/
0
Trochę wiosny z Gdyni :)
nasze miejsce
zdjęcia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Szukaj na tym blogu
KULINARIA
alkohole
(7)
Boże Narodzenie
(33)
ciasta
(105)
dania główne - ryby i owoce morza
(44)
dania główne-mięsne
(39)
dania wegetariańskie
(67)
desery
(43)
dodatki
(34)
domowe wędliny
(7)
kuchnia francuska
(111)
kuchnia śródziemnomorska
(151)
kuchnia włoska
(28)
kuchnie Dalekiego Wschodu
(35)
lody
(10)
napoje
(2)
pieczywo bezglutenowe
(3)
pieczywo na drożdżach
(74)
pieczywo na zakwasie
(57)
przetwory
(25)
przystawki
(115)
ryby i owoce morza
(51)
sałaty
(37)
śniadania
(128)
Wielkanoc
(35)
zupy
(20)
PTAKI
ptaki Afryki
(19)
ptaki Australii
(3)
ptaki Bliskiego Wschodu
(4)
ptaki Dalekiego Wschodu
(2)
ptaki Europy
(47)
ptaki morskie
(13)
ptaki naszego lasu
(29)
ptaki wielu kontynentów
(35)
ptaki wodne
(17)
PODRÓŻE
Afryka
(54)
Ameryka
(5)
Anglia
(7)
Argentyna
(1)
Australia i Oceania
(9)
Austria
(2)
Azja
(40)
Belgia
(1)
Brazylia
(4)
Czechy
(1)
Etiopia
(29)
Europa
(100)
Filipiny
(2)
Francja
(26)
Hiszpania
(12)
Holandia
(4)
Indie
(18)
Islandia
(9)
Izrael
(3)
Japonia
(4)
Kambodża
(3)
Kenia
(2)
Lesotho
(1)
Malezja
(4)
Malta
(1)
Mauritius
(1)
Polska
(7)
Portugalia i Madera
(2)
RPA
(12)
Singapur
(5)
Szkocja
(19)
śladami wybitnych postaci
(11)
Tajlandia
(1)
Tanzania
(5)
USA
(1)
Wielka Brytania
(24)
Włochy
(7)
Archiwum bloga
►
2024
(13)
►
listopada
(1)
►
października
(2)
►
kwietnia
(2)
►
marca
(1)
►
lutego
(1)
►
stycznia
(6)
►
2023
(32)
►
grudnia
(2)
►
listopada
(4)
►
października
(3)
►
września
(2)
►
sierpnia
(2)
►
czerwca
(4)
►
maja
(1)
►
kwietnia
(3)
►
marca
(4)
►
lutego
(4)
►
stycznia
(3)
►
2022
(47)
►
grudnia
(5)
►
listopada
(3)
►
października
(6)
►
września
(2)
►
sierpnia
(1)
►
lipca
(1)
►
czerwca
(5)
►
maja
(6)
►
kwietnia
(6)
►
marca
(2)
►
lutego
(5)
►
stycznia
(5)
►
2021
(39)
►
grudnia
(4)
►
listopada
(5)
►
października
(3)
►
września
(1)
►
sierpnia
(1)
►
lipca
(2)
►
czerwca
(1)
►
maja
(5)
►
kwietnia
(4)
►
marca
(5)
►
lutego
(6)
►
stycznia
(2)
►
2020
(82)
►
listopada
(1)
►
października
(3)
►
września
(2)
►
sierpnia
(6)
►
lipca
(8)
►
czerwca
(11)
►
maja
(12)
►
kwietnia
(14)
►
marca
(17)
►
lutego
(8)
►
2019
(82)
►
grudnia
(5)
►
października
(7)
►
września
(10)
►
sierpnia
(7)
►
lipca
(5)
►
czerwca
(7)
►
maja
(3)
►
kwietnia
(9)
►
marca
(9)
►
lutego
(13)
►
stycznia
(7)
►
2018
(51)
►
listopada
(3)
►
października
(2)
►
września
(5)
►
sierpnia
(9)
►
lipca
(4)
►
czerwca
(4)
►
maja
(3)
►
kwietnia
(4)
►
marca
(10)
►
lutego
(1)
►
stycznia
(6)
►
2017
(33)
►
grudnia
(8)
►
października
(4)
►
września
(2)
►
sierpnia
(2)
►
lipca
(2)
►
czerwca
(2)
►
maja
(2)
►
kwietnia
(5)
►
marca
(2)
►
stycznia
(4)
►
2016
(62)
►
grudnia
(3)
►
listopada
(4)
►
października
(4)
►
września
(6)
►
sierpnia
(5)
►
lipca
(3)
►
czerwca
(4)
►
maja
(6)
►
kwietnia
(8)
►
marca
(9)
►
lutego
(2)
►
stycznia
(8)
►
2015
(89)
►
grudnia
(7)
►
listopada
(6)
►
października
(11)
►
września
(5)
►
sierpnia
(1)
►
lipca
(7)
►
czerwca
(6)
►
maja
(8)
►
kwietnia
(12)
►
marca
(9)
►
lutego
(2)
►
stycznia
(15)
▼
2014
(151)
►
grudnia
(10)
►
listopada
(11)
►
października
(14)
►
września
(16)
►
sierpnia
(7)
►
lipca
(9)
►
czerwca
(14)
►
maja
(16)
►
kwietnia
(12)
▼
marca
(19)
Pingwiny przylądkowe - jedyne pingwiny Afryki.
Klasyczny sernik i w wersji mini cytrynowej.
Malezja - Kuala Lumpur.
Chicken curry kapitan. Aromatyczny kurczak z Malezji.
Wiosna na Teneryfie.
Drożdżowe buchty z powidłami węgierkowymi.
Tapenada - pasta z czarnych oliwek, kaparów i anch...
Domowa wędlina - terrina z wieprzowiny.
Prowansalska fougasse.
Prowansja - winne okolice Châteauneuf-du-Pape.
Konfitura z czerwonych pomarańczy na wiosnę.
Wiosna się zaczyna...
Suflet z topinamburu i koziego sera.
Sałatka z krewetek, topinamburu, chili i kolendry.
Topinambur w głównej roli. Zupa krem z chipsami.
Prowansja. W poszukiwaniu smaku ... drożdżowych bu...
Na targu w Prowansji.
Melaka w Malezji i jej kuchnia fusion.
Strzępiel Dry Sambal - danie malezyjskiej kuchni B...
►
lutego
(12)
►
stycznia
(11)
►
2013
(87)
►
grudnia
(13)
►
listopada
(16)
►
października
(14)
►
września
(8)
►
sierpnia
(7)
►
lipca
(14)
►
czerwca
(15)
autorzy
Małgosia i Piotr
Wyświetl mój pełny profil
Popularne posty
Kaczka Master Class.
Czas na podanie przepisu na danie główne kolacji z okazji rocznicy ślubu :) Pomysł zaczerpnęłam z programu Masterchef Australia. Wpro...
Chleb śródziemnomorski żytnio - owsiany na zakwasie.
W Majowej Piekarni Amber zaproponowała przepis na chleb śródziemnomorski, pochodzący od Bogutyn Młyn . Dodatek ziół, czarnuszki i suszonyc...
Terrina z golonki.
Dziś wyjątkowe danie :) Wyjątkowe bo pochodzące z kuchni francuskiej, a przepis poznaliśmy w programie "MasterChef Australia". To...
Czytamy
Kuchennymi drzwiami
Duński chleb z nasionami na zakwasie. Listopadowa Piekarnia
Konwalie w kuchni
LIstopadowa Piekarnia i duński chleb żytni na zakwasie
Kuchnia Gucia
Duński chleb na zakwasie w Listopadowej Piekarni
Takie tam moje pomysły
Karpatka
Podróże z Kordulą
ASSAM-przeprawa przez Brahmaputrę
Pakuj walizy
Jak przetrwać w Death Valley
HARMONY
FRIAS – NAJMNIEJSZE MIASTO W HISZPANII
Kuchnia Alicji
Wielkanoc
Album z podróży
Zamek Točník, wzgórze Velíz i Kublov- zwiedzamy Czechy.
Hooltaye w podróży
Tryptyk z Jeziora Inle – odsłona trzecia
idę i myślę... o jedzeniu!
ogród ziołowy
Kierunek Kuba i reszta świata
Lato, lato i po lecie...
Pieczywo na blogach
Włoskie wypiekanie
Pieczywo na blogach
U Wisly
tu są nasze przepisy:
u Bei
Copyright:
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
, Blogger
BLOG Design:
karografia.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz